May 13, 2009

Surf and Turf with Lobster and Parsley Mint Pesto


Enjoy this Surf and turf with fresh nori wrapped lobster, Saffron polenta and a Parsley - Mint Pesto.
Ingredients:
  • 2 Lobster Tails
  • 1 Nori Leaf
  • 30 g of flat Parsley
  • Oliveoil
  • 1 ts graded Peccorino
  • 1 ts Mint
  • 4 portions of beef tenderloin (Filet)
  • 150 g fine Polenta (Corn meal)
  • 1 ts Saffron
  • Butter salted
  • Salt and Pepper to tastes
Directions:
For the Polenta (Corn meal)
  1. Prepare and cook the polenta according to package instructions
  2. While cooking, add the saffron and salted Butter
  3. Make sure the polenta is still a bit runny and smooth
For the Lobster:
  1. Kill the Lobster with a knife (shown here: http://tinyurl.com/yrnjj)
  2. Loosen the tail meat and take it out, cut in 4 portions
  3. Set the rest of the lobster meat aside for the tenderloin
  4. Wrap each portion of lobster with a strip of sushi nori
  5. In a frying pan heat some salted butter and saute the lobster at low heat until done, constantly pouring some of the butter over the meat
  6. Season with white pepper
For the tenderloin:
  1. Cut a pocket in the side of the tenderloin, season with salt and pepper
  2. Stuff the remaining lobster meat in to the pocket and close the filets with string
  3. Cut the filet in 4 portions and sauté in pan until medium rare
For the Pesto:
  1. Add the mint, the parsley and the peccorino to a blender and blend until smooth
  2. Add some oliveoil until the desired consistency is reached
  3. Season with salt
Finisch:
  1. Pour the polenta on a warm plate
  2. Place the tenderloin on top
  3. Set the lobster on top of the meat and pour some Pesto over the dish

1 comment:

vincent said...

Guten Tag

Ihr Blog hat unsere Aufmerksamkeit erregt, aufgrund der Qualität seiner Rezepte.

Wir würden uns freuen, wenn Sie sich auf Petitchef.com einschrieben, damit wir auf ihn verweisen können.

Ptitchef ist ein Verzeichnis, das die besten Kochseiten des Internets zusammenstellt. Mehrere hundert Blogs sind schon hier eingeschrieben und profitieren davon, dass Ptitchef ihre Seite weiter bekannt macht.

Um sich auf Ptitchef einzuschreiben, gehen Sie auf http://de.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form oder auf http://de.petitchef.com und klicken Sie auf "Webseite / Blog eintragen" in der oberen Menüleiste.


Herzlichst